Yläkauttasyöttöjä, takapasseja ja iskulyöntihyökkäyksiä d-tyttöjen turnauksissa 21.-22.1

Viime syksyn maakuntasarjan sijoitusten perusteella Jujun Team Spirit ja Blueball pelaavat kevään Itä-Suomen aluesarjassa ja Fireball tiikerisarjassa. Kaikilla joukkueilla oli siis kuukauden tauon jälkeen peliviikonloppu. Joukkueissa ei ole isompia muutoksia tapahtunut pelaajien osalta syksyn jälkeen, mutta osa tytöistä oli sairaana viikonloppuna. Viikonlopun peleihin oli annettu jokaiselle pelaajalle ja joukkueella haasteet, liittyen joko yläkauttasyöttöihin, takapasseihin ja iskulyöntihyökkäyksiin. Pelirohkeus oli siis kaikilla hyvä haasteiden myötä! 🙂

Pieksämäki aluesarjan turnaus lauantaina 21.1.

Juju Blueball oli lauantaina Pieksämäellä aluesarjan turnauksessa. Mukana olivat Milla, Eviaana, Noora L., Veera L., Nella ja Tanja. Pelivalmentajana oli Millan äiti Kristiina. Turnaukseen startattiin todella aikaisin, kun saliin meno oli jo 9.00 ja pelit alkoi 10.00. Oltiin sovittu Kristiinan kanssa että tytöt käy tekemässä alkulämmittelyn ulkona, niin oltaisiin pirteänä päivään. :)Ensimmäinen ottelu oli kotijoukkuetta eli Pieksämäkeä vastaan. Pieksämäki oli selvästi kokeneempi porukka ja meillä oli vielä liike kadoksissa ensimmäisessä pelissä ja peli Pieksämäelle 2-0. Toinen peli oli Varkauden NMKY:tä vastaan. Hävisimme pelin tiukan ja upean taiston jälkeen 1-2. Viiimeinen peli oli Outokummun Partiota vastaan jossa nähtiin tytöiltä upeita suorituksia, peli oli suhteellisen tasainen mutta Partio oli tällä kertaa parempi eli 2-0 voitto heille. Pelivalmentajan mukaan hyökkäyspeli oli mennyt aimo harppauksen eteenpäin tytöillä ja turnauksessa nähtiin jo enemmän iskulyöntejä. Harmittavan usein palloja tippuu puolustuksessa kahden pelaajan väliin eli äänen käyttöä “minä” huudoin pitää vielä lisätä. Tässä joukkueessa on potentiaalia kehittyä!

Fireballille kevään avausvoitto tiikerisarjassa 22.1

Fireball oli pelaamassa Pohjois-Karjalan aluesarjaa Kiihtelysvaarassa. Pelaajista oli mukana Minja, Veera, Alina, Noora P., Diana, Erika ja Julia. Pelivalmentajana toimi Nooran äiti Kirsi. Tytöt aloittivat myös päivän happihyppelyllä ja olivat heti ensimmäisessä matsissa hyvässä iskussa. 🙂 Tytöille tuli ensimmäisestä pelistä 2-0 voitto Kiihtelysvaaran Urheilijoista! Sitä tuuletettiin kovasti, koska syksy mentiin maakuntasarjassa vielä ilman voittoja. Meille hyviä mittareita osaamisesta oli pelit syksystä tuttuja joukkueita eli Sotkuman Hakaa, Liperi Volleyta ja Liperin Taimea vastaan. Syksyn peleissä meillä oli ihan eri pistelukemat eli meidän peli oli mennyt hurjasti eteenpäin! Haka ja Liperi Volley oli 2-0 meitä parempia, mutta Liperin Taimea vastaan käytiin tiukka taisto eli hävisimme niukasti 2-1. Pelivalmentajan mukaan kaikki tytöt selvitti haasteen ja kokeilivat iskulyöntejä, takapasseja sekä osa jo syksyllä aloittaneista osasi yläkauttasyötön. Mahtavaa Fireball!

Juju Team Spirit kotiturnaus sunnuntaina 22.1 Niinivaaralla

Olihan jännä päivä valmentajalla! Meidän tytöille oli annettu haasteina yläkauttasyöttöjen ja hypystä tehtävien iskulyöntien määrästä. Paikalla oli koko joukkue eli Iisa, Moona, Netta, Emilia, Anniina ja Jenni. Tässä turnauksessa valmentajana ja turnausjärjestäjänä oli upea olla.  Nähtiin nimittäin joukkueilta paljon tiukkoja matseja, yläkauttasyöttöjä ja iskulyöntihyökkäyksiä sekä mahtavaa liikettä. Yläkauttasyötön salliminen d-tytöissä on minusta hyvä asia, se tuo myös uskallusta tytöille myös iskulyöntiin jo d-ikäisestä. Turnauksessa oli mukana meidän lisäksi Mikkelin Passarit – Sininen, Savonlinnan Ajo 05 ja Rautalammin Urheilijat.

Meidän ensimmäinen peli oli Ajon-05 joukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä meni melkein koko ajan meidän hallinnassa, mutta loppumetreillä Ajo meni ohi ja voitti niukasti 25-23. Toinen erä oli meiltä ihan eri peliä kuin yleensä ja erä selvästi Ajolle ja heille pelivoitto 2-0.

Toinen peli oli Rautalammin Urheilijoita vastaan. Annoimme pelissä tasoitusta paljon aloitussyöttövirheillä ja varovaisella pelaamisella eli menimme ns. mukaan vastustajan peliin.  Päädyimmekin syöttämään loppupelin alakautta. Tyttöjen mahtava peliasenne löytyi viimeisessä eli kolmannessa erässä ja erävoitto  15-5 meille sekä koko peli 2-1.

Viimeinen peli oli Mikkelin Passareita vastaan joka oli voittanut päivän muut pelit. Meillä löytyi tähän peliin jo tuttu rohkea peliasenne ja tytöt pelasi minusta kauden parasta peliä Mikkeliä vastaan. Vastaanotto ei toiminut tässä turnauksessa niin hyvin kuin aikaisemmin, olihan vastustajan syötöt kovia. Pelin voitti Mikkeli 2-0 (25-22, 25-19). Voitto olisi vaatinut meiltä tässä pelissä enemmän onnistumisia hyökkäyspelissä ja nostovarmuutta, mutta tiukkaa taistoa oli! Opimme paljon yläkauttasyötön vastaanotosta turnauksen aikana.

Tästä vaan treenaamaan lisää hyvällä asenteella ennen seuraavaa turnausta! Go Juju!

Valmentaja
Johanna

Share Button